Mijn auto / lichte vracht

Burgerlijke aansprakelijkheid

De burgerlijke aansprakelijkheid, afgekort tot BA-autoverzekering, is de wettelijk verplichte verzekering voor elke auto waarmee je op de openbare weg rijdt. De groene kaart geldt als bewijs en hou je dus aan boord. Met deze verzekering dek je alle schade die je met jouw eigen auto toebrengt aan derden.

  • Extra korting voor goede bestuurders, milieuvriendelijke en veilige wagens
  • Ook voor jongeren zoeken we een betaalbare autoverzekering
  • Met een verzekering voor beperkte kilometers betaal je voor een maximaal aantal kilometers per jaar

Wil je met een gerust gemoed achter het stuur stappen? Spring dan snel binnen en wij stellen graag een autoverzekering op maat voor.

Omnium

Wil je meer verzekeren dan enkel schade aan derden? Dan kies je voor een omnium verzekering. Met een kleine omnium is je wagen verzekerd tegen brand, (poging tot) diefstal, glasbraak, aanrijding met dieren en natuurkrachten. Met een grote omnium voeg je daar nog alle schade aan je eigen auto aan toe.

Wij vergelijken voor jou alle formules van diverse verzekeringsmaatschappijen en leggen uit wat de verschillen zijn. Op die manier ben je zeker van de beste omniumoplossing voor jouw auto of lichte vracht.

Rechtsbijstand

Loopt je auto schade op? Of raak je betrokken bij een ongeval? Dan komt er bij de aangifte heel wat administratie op je af. Soms heb je zelfs juridische hulp nodig. Met een rechtsbijstandverzekering staan experts je bij om dit voor jou te regelen.

Enkele voorbeelden wanneer een rechtsbijstandsverzekering nuttig is:

  • Als je slachtoffer bent van een verkeersongeval, maar de tegenpartij betwist zijn aansprakelijkheid. De rechtsbijstandsverzekering helpt je de schadevergoeding te krijgen waar je recht op hebt.
  • Als je voor de politierechtbank moet verschijnen, heb je in de meeste gevallen recht op een advocaat naar keuze. De rechtsbijstandsverzekering vergoedt de erelonen van de advocaat.
  • Als je een ongeval hebt met een buitenlandse tegenpartij kan je ook op deskundige hulp rekenen.


Met een rechtsbijstand auto krijg je de nodige administratieve en juridische hulp zonder dat je zelf de kosten draagt. Een goede aanvulling, niet?

Bestuurdersverzekering

Veroorzaak je een auto-ongeval en ben je in fout, dan worden jouw eigen verwondingen niet vergoed. Dit los je op met een bestuurdersverzekering.

De bestuurdersverzekering dekt (afhankelijk van de formule):

  • medische kosten
  • tijdelijke of blijvende invaliditeit
  • verlies van inkomen
  • vergoeding bij overlijden


Met de bestuurdersverzekering ben je zeker dat ook jouw herstel de nodige aandacht en middelen krijgen. Wij leggen je graag alles in detail uit.

Pechverhelping

Pech wensen we niemand toe, maar het overkomt iedereen weleens. Een lege batterij, een kapotte band, je auto valt stil tijdens het rijden of … Met een verzekering bijstand voertuig vertrek je gerust op reis. Zowel bij een ongeval als bij pech zorgt een pechverhelper dat je zo snel mogelijk je weg verderzet. En dit 24/24 en 7/7.

Wat te doen bij een ongeval?

Of je nu bij een licht of zwaar ongeval betrokken raakt, een prettige ervaring is het nooit. Door de shock of stress weet je misschien niet meteen wat te doen. Daarom geven we je enkele tips om het hoofd koel te houden.

  1. Blijf eerst en vooral rustig en probeer de gevolgen van het ongeval in te schatten.
  2. Als er gewonden zijn, verwittig dan zeker de politie en eventueel de hulpdiensten.
  3. In de volgende gevallen roep je best altijd de politie erbij:
    • Je bent het niet eens met de tegenpartij over het invullen van het aanrijdingsformulier. Teken in dit geval ook nooit het aanrijdingsformulier.
    • Je bent het niet eens met de tegenpartij over de oorzaak en de omstandigheden van het ongeval.
    • Je hebt een vermoeden van dronkenschap bij de tegenpartij.
    • De tegenpartij is niet in orde met zijn of haar boorddocumenten (groene kaart, rijbewijs, …).
    • De tegenpartij beging een zware overtreding zoals rijden in een verboden richting, …
  4. Zijn er getuigen van het ongeval? Deze helpen de verzekeraar om de aansprakelijkheid te bepalen. Noteer daarom hun contactgegevens (naam, adres en telefoonnummer).
  5. Maak altijd foto’s van de plaats van het ongeval, de schade aan de voertuigen, remsporen, staat van het wegdek, … Bij voorkeur vlak na het ongeval, voordat de voertuigen verplaatst worden. Dit kan van groot belang zijn voor de schadeafhandeling.
  6. Vul het Europees aanrijdingsformulier (blauwe bundeltje) in en maak een duidelijke en volledige tekening. De situatieschets vermeld in rubriek 13 is vaak van doorslaggevend belang. Probeer de rijbaan en de wagens in hun ‘juiste verhoudingen’ te tekenen. Geef je rijrichting aan, teken je pinklicht als je deze op had staan, en besteed aandacht aan de exacte plaats van de voertuigen op het moment van de aanrijding. Duid ook wegmarkeringen en/of verkeerborden aan. Wees zo volledig mogelijk! Indien er een meningsverschil is over de gemaakte tekening op het aanrijdingsformulier, onderteken het aanrijdingsformulier dan niet en verwittig de politie. Beide partijen moeten het Europese aanrijdingsformulier ondertekenen.
  7. Rijd je voertuig niet meer? Verwittig dan de takeldienst via het telefoonnummer vermeld op je groene kaart bij ‘bijstand na ongeval’.
  8. Bezorg ons tenslotte zo snel mogelijk het Europees aanrijdingsformulier. 

Telefoonnummers bijstand na ongeval:

AG INSURANCE   

ALLIANZ

AXA BELGIUM 

BALOISE INSURANCE

GENERALI BELGIUM 

OPTIMCO

VIVIUM

02/406 30 00

02/773 61 04

02/550 05 55

03/870 95 70

02/533 79 39

03/231 83 17

02/406 30 00

Kom langs of vraag een offerte aan